Cabinet avocat

Avocat accidente

Echipa noastră de avocați specializați este pregătită să vă ofere soluții legale personalizate și să vă ajute să înțelegeți drepturile dumneavoastră. Nu ezita să ne contactezi!
De ce noi?

Cabinet de avocat specializat în accidente rutiere

Sunteți victima unui accident rutier ?

Noi vă oferim consultanță gratuită.
Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe detalii!

Ce trebuie să cunoașteți?

Cum vă putem ajuta?

Experiența noastră în materia despăgubirilor, dezvoltată în cei peste 17 ani de practică, ne recomandă în raporturile cu clienții. Avem experienta in despăgubiri zile îngrijiri medicale. Împreună cu echipa de avocați colaboratori, am participat la soluționarea a peste 150 de dosare având ca obiect obținerea despăgubirilor și am obținut pentru clienții noștri daune în valoare de peste 5 milioane de euro.

Clienții nostrii beneficiaza de:

Vom solicita în numele și pt. clienții noștri:

Cu o practică îndelungată şi intensivă, Cabinetul de Avocat “Varzaru Ion” este un cabinet de avocat accidente specializat în recuperarea de daunelor morale la care victimele sunt îndreptățite.

 

Dacă aţi fost victima unui accident auto ce a avut ca urmări decese şi/sau vătămări corporale, trebuie să ştiţi că echipa noastră de colaboratori avocat accdiente rutiere a reprezentat întotdeauna cu succes părţile vătămate, obţinând despăgubiri reprezentate de daune morale și materiale substanţiale pentru clienţii noştri.

 

De cele mai multe ori, societăţile de asigurări auto pot sta în calea valorificării complete a drepturilor victimelor accidentelor, preţul durerii fiind negociat la sânge. Oferta de despăgubire va fi întotdeauna inferioară celei pe care victimele o pot pretinde dacă nu este negociată de către un avocat accidente, sau solicitată în cadrul unui proces.

 

Este important de ştiut că o consultanţă juridică oferită de un avocat accidente auto la momentul oportun vă poate asigura obţinerea unor despăgubiri importante, adecvate prejudiciului suferit.

 

În cazul în care vă doriţi o justă despăgubire pentru prejudiciul suferit, nu ezitaţi să ne contactaţi. Pentru un avocat accidente, victimele ar trebui să semnifice, pe lângă un alt caz în existenţa sa profesională, şi trăirile parcurse de partea vătămată.

 

Din păcate, datorită infrastructurii rutiere deficitare şi a neglijenţei şoferilor ori a pietonilor, accidentele rutiere din România cunosc o creştere alarmantă. Printre infracţiunile cel mai des întâlnite se regăsesc: uciderea din culpă, vătămarea corporală din culpă, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unor substanţe stupefiante sau părăsirea locului accidentului, fapte pentru care este necesar să apelați la ajutorul unui avocat accidente auto.

 

Cabinetul nostru de avocat accidente rutiere poate asista atât partea vătămată cât şi vinovatul producerii evenimentului rutier, oferind asistenţă juridică de specialitate bazată pe o vastă experienţă în domeniu. Aşadar, dacă intenţionați să obţineți despăgubiri, ori dacă v-ați acoperit singur prejudiciul cauzat de alte persoane şi acum doriți să vă recuperați sumele cheltuite, nu ezitați să contactați echipa noastră de avocat accidente.

 

Cabinetul noastru de avocat accidente rutiere vă stă la dispoziţie cu oferte de asistenţă şi reprezentare juridică pentru recuperări de daune morale și materiale. O consultanţă juridică adecvată, oferită la momentul oportun, poate asigura obţinerea unor despăgubiri substanţiale de către persoana vătămată.


Cu privire la daunele materiale, ceea ce este important de ştiut este faptul că acestea pot fi acordate numai în măsura dovedirii lor. Daune materiale sunt sumele cheltuite de victimele accidentelor rutiere sau de moştenitorii acestora, în situaţia în care victimele accidentelor decedează ca urmare a accidentului. Dauna materială poate consta de asemenea în beneficiul sau câştigul pe care victima accidentului nu l-a mai putut realiza. Aceste sume vor fi acordate de instanţa de judecată în măsura dovedirii lor cu înscrisuri însă, în situația în care partea s-a aflat în imposiblitate obiectivă de a obține dovezi, instanța poate încuviința proba testimonială în dovedirea acestor sume. La despăgubiri reprezentând daune materiale vor fi îndreptăţite părţile vătămate sau moştenitorii acestora care vor reuşi să probeze în mod eficient şi cât mai complet cheltuielile efectuate sau beneficiile/câştigurile nerealizate. În acest sens, un rol deosebit îl are un avocat accidente auto ce poate acorda o asistenţă eficientă părţilor ce au avut de suferit în urma producerii unui accident.


Pentru un avocat accidednte auto, daune materiale reprezintă încercarea de a dovedi cât mai multe din sumele cheltuite de părţile vătămate urmare a accidentelor suferite.
Cu ajutorul unui avocat accidente rutiere, daune pot fi şi acele prejudicii pe care nu va gândeaţi că le puteţi recupera.


Pentru valorificarea drepturilor, victimele accidentelor auto ajung să se limiteze uneori la sumele oferite în cazul unei înţelegeri amiabile de reprezentanţii companiilor de asigurări ce au emis poliţele RCA ale autovehiculelor implicate în accidente rutiere. În cazul unor despăgubiri, persoanele ce se găsesc în postura de victimă accident nu apelează de cele mai multe ori la ajutorul unui avocat accidente, fără să fie conştiente că în acest fel ajung să nu îşi exploateze pe deplin dreptul de a obține daune.


Daune morale victime și despăgubiri victime accidente sunt sintagmele ce desemnează totalitatea sumelor de bani la care au dreptul victimele unui accident. Aceste sume constau în banii cheltuiți de dumneavoastră în legătură cu acel accident, beneficiul sau câştigul pe care nu l-aţi mai putut realiza cât şi o sumă de bani reprezentând daune morale. Pentru un avocat, accidente, este o sintagma cu un înţeles profund diferit de sensul pe care îl dau în acest caz persoanele vătămate în urma accidentului sau moştenitorii acestora în cazul unui deces al victimei.


Cu ajutorul unui avocat accidente auto, interesele dumneavoastră vor fi reprezentate pe deplin.
Deși fără voia dumneavoastră ați ajuns să fiți o victimă accident rutier, este important să știți că, pe lângă dreptul de a recupera sumele cheltuite, aveți şi dreptul de a obţine o reparaţie morală a suferinţei dumneavoastră sub forma unor daune morale. După cum s-a reţinut în practică judiciară, „prejudiciul moral constând în….suferinţe de ordin psihic” justifică acordarea unor compensaţii materiale, „compensaţii care se stabilesc prin apreciere, dar nu o apreciere de ordin general, ci avându-se în vedere criterii rezultând din cazul concret supus judecăţii.”


Pentru victime, accident este cuvântul ce determina momentul existenţei lor ce a schimbat uneori ireversibil condiţiile de viaţă şi calitatea vieţii lor. Pentru un avocat accidente, victimele sunt persoanele ce au avut de suferit urmare unui accident rutier ce nu a fost produs din vina lor.


Scopul echipei noastre de avocat accidente auto este acela de a vă ajuta să obţineţi cea mai bună reparare a prejudiciilor şi a suferinţei trăită de dumneavoastră.
Este esenţial să apelaţi la serviciile unui avocat accidente care poate reprezenta în mod profesionist interesele dumneavoastră.


Un avocat accidente auto al echipei noastre vă poate ajuta, oferindu-vă o consultație gratuită în vederea valorificării pe deplin a drepturilor dumneavoastră.
Suferinţa dumneavoastră şi consecinţele terifiante ale accidentului care vă modifică existența, reprezintă pentru un avocat accidente auto o prioritate în identificarea unor soluţii reparatorii juste şi adecvate.

Ce se întâmplă dacă societatea de asigurări intra în faliment și nu ai obținut încă daune morale?

Atunci când împotriva societății de asigurări a fost deschisă procedura falimentului, poți formula o cerere de despăgubire adresată Fondului de Garantare a Asiguraților. În urma analizei, FGA va emite o decizie de despăgubire prin care evaluează daunele morale prin raportare la normele și baremele interne ale Fondului. Împotriva deciziei poți formula o contestație ce va fi soluționată de instanța de judecată, care va putea reevalua cuantumul daunelor morale stabilite de Fondul de Garantare.

Ce este punctajul traumatologic?

Începând din 7 septembrie 2022, victimele unui accident rutier pot obține, pe cale amiabilă, despăgubiri prentru prejudiciul suferit, în raport de severitatea leziunilor.

Astfel, Ordinului ASF nr. 1/2022 din 22 august 2022 instituie posibilitatea obținerii unei evaluări prin punctaj traumatologic a vătămărilor.

Calculul punctajului traumatologic se realizează contra cost la cererea persoanei prejudiciate, a asiguratorului RCA, a BAAR – Biroul Asiguratorilor Auto din România sau a FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților, de catre medici experți evaluatori din cadrul INML – Institutul Național de Medicină Legală.

 

În procedura soluționării amiabile a cererilor de despăgubire, evaluarea prin punctaj traumatologic reprezintă o metodă de uniformizare a cuantumului daunelor acordate victimelor, metodă ce favorizează totodată viteza de soluționare a cererilor și care instituie un caracter predictibil al dimensiunii reparatorii (atât pentru persoana prejudiciată, cât și pentru cel obligat la despăgubire).

 

Cu toate acestea, baremul traumatologic și „prețul suferințelor” devine aplicabil doar în procedura de soluționare amiabilă a cererilor de dezdăunare.

Astfel cum statuează și normele în materie, întreaga doctrină și jurispudență, că instanța este abilitată să soluționeze cauza dedusă judecății în mod subiectiv, prin raportare la totalitatea probelor și a suferințelor concrete pricinuite victimei prin accidentare.

Am fost victima unui accident auto în urma căruia medicul legist a stabilit că sunt necesare 10 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, însă eu am petrecut o perioadă de 3 săptămâni internat în spital. Este posibil ca aprecierea cadrelor medicale să fie eronată?

Bună ziua! Înainte de lua în calcul o eventuală eroare, trebuie să aveți în vedere faptul că între conceptul de zile de îngrijiri medicale și perioada de timp petrecută efectiv în regim de spitalizare nu există echivalență.

 

Numărul de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecare, așa cum apare el consemnat în certificatul sau raportul de expertiză medico-legală, este un număr abstract, în evaluarea căruia se ține cont de factori multipli, cum ar fi: durata tratamentului în regim de spitalizare, gravitatea leziunilor suferite, dar și trăsăturile clinico-evolutive ale afecțiunii. Numărul de zile de îngrijiri medicale nu se rezumă, așadar, la un simplu calcul aritmetic, iar gravitatea leziunilor posttraumatice suferite de dvs. este cuantificată în acord cu baremele medico-legale care stabilesc durata medie a îngrijirilor medicale necesare fiecărei afecțiuni.

Pot colabora cu un avocat din București, dacă domiciliul meu este în orașul Timișoara, pentru a obține daune morale în urma unui accident rutier?

Dacă sunteți victima unui accident auto, echipa noastră vă poate asigura asistența și reprezentarea atât în fața instanțelor din Timișoara, cât și în fața instanțelor din București, atunci când decideți să urmați calea unei acțiuni civile în pretenții, ce va fi formulată împotriva asiguratorului RCA.

 

Am fost victima unui accident rutier petrecut în orașul Suceava, însă procesul civil se desfășoară la Tribunalul București. Instanța de judecată a dispus efectuarea unei expertize INML. Unde trebuie să mă prezint în vederea examinării?

Expertizele se întocmesc de către INML „Mina Minovici” din București sau de către Serviciile Județene de Medicină Legală din țară. Examinarea medico-legală a persoanei se realizează de către serviciile de medicină-legală din raza teritorială a domiciliului victimei.

 

În împrejurarea în care am fost victima unui accident rutier petrecut în orașul Suceava, pot colabora cu echipa dvs. de avocați?

Cu toate că accidentul rutier s-a produs în raza teritorială a altui oraș, echipa noastră de colaboratori vă poate acorda asistență și vă poate reprezenta în procesele aflate pe rolul instanțelor din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Bacău, Suceava, Satu Mare, Arad, Timișoara, Galați, Brăila sau Craiova.

Unde va avea loc procesul, în situația în care accidentul rutier s-a petrecut în raza orașului Brașov?

În situația în care ați fost victima unui accident rutier, procesul penal va fi soluționat de organele penale și instanța de la locul producerii accidentului. Cu toate acestea, aveți dreptul de a formula o acțiune civilă în pretenții împotriva societății de asigurări fie la instanța judecătorească de la domiciliul victimei, fie instanța de la sediul asiguratorului (de regulă, București).

 

Independent de culpa mea, am fost grav vătămat în urma unui accident rutier. Întrucât, așa cum am înțeles, medicul legist din cadrul INML a stabilit un numar de 70 de zile de îngrijiri medicale, nu poate fi vorba despre existența unei infracțiuni. Pot obține, în aceste condiții, despăgubiri?

Cu toate că legea penală condiționează existența infracțiunii de vătămare corporală din culpă, printre altele, în raport cu numărul de zile de îngrijiri medicale, drepturile dvs. pot fi valorificate pe calea unei acțiuni separate în cadrul unei instanțe civile, care urmează să aprecieze cuantumul daunelor morale și materiale ce vi se cuvin.

 

În cuprinsul cerificatului medico-legal s-a stabilit că pentru vindecarea leziunilor este necesar un număr de 20 de zile de îngrijiri medicale, însă eu nici în prezent nu mi-am recăpătat starea de sănătate de dinaintea accidentului. Aș vrea să știu cum poate instanța de judecată, în eventualitatea unui proces, să aprecieze în mod just cuantumul daunelor la care sunt îndreptățită.

Leziunile posttraumatice suferite de victimele accidentelor pot, de multe ori, cunoaște o evoluție negativă, așa încât este imperios a se cunoaște cu exactitate numărul real al zilelor de îngrijiri medicale. În acest scop, cu toate că a fost întocmit un certificat medico-legal, instanța poate dispune efectuarea unui raport de expertiză medico-legală pentru a evalua, în raport de starea actuală a victimei, cuantumul daunelor materiale și morale la care aceasta are vocație.

 

În condițiile în care, în cursul judecării cauzei, investigațiile medicale efectuate de mine relevă o accentuare a traumatismului evaluat deja printr-o expertiză medico-legală la 20 de zile de îngrijiri medicale, vor fi acestea luate în considerare?

În ipoteza descrisă de dvs., în baza documentelor medicale care atestă agravarea leziunilor posttraumatice, instanța poate dispune efectuarea unui nou raport de expertiză medico-legală, care va stabili cu exactitate numarul real de zile de îngrijiri medicale necesare vindecării leziunilor dvs.

Dacă am pierdut unele dintre documentele medicale emise de unitățile spitalicești în care am fost internat, vor putea medicii legiști stabili cu precizie, în cuprinsul expertizei medico-legale, care este numărul de zile de îngrijiri medicale necesare vindecării?

În momentul întocmirii unui raport de expertiză medico-legală, INML emite adrese către toate spitalele care v-au acordat tratament, astfel încât medicul legist va avea acces la istoricul dvs. medical, cu toate că ați fost în imposibilitate să îi puneți la dispoziție toate documentele. De asemenea, medicul legist poate dispune să vă prezentați la un medic de specialitate pentru o investigație actuală a stării dvs. de sănătate. În baza unei informări complete obținute astfel, acesta va stabili care este numărul de zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor posttraumatice.

 

În cuprinsul certificatului medico-legal apare consemnat un număr de 40 de zile de îngrijiri medicale, dar și faptul că am rămas cu o infirmitate permanentă. În această ipoteză fapta va reprezenta o infracțiune doar dacă îmi vor fi acordate mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale?

Codul Penal stabilește condiții alternative, iar nu cumulative pentru a determina daca fapta constituie sau nu infracțiune, astfel:

„Art. 194

Vătămarea corporală

(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:

a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;

e) punerea în primejdie a vieţii persoanei”.

În evaluarea numărului de zile de îngrijiri medicale sunt luate în calcul și perioadele de timp pe care le-am petrecut internat în cadrul unor clinici private?

Cu siguranță și perioadele de timp în care ați fost tratat în cadrul unor rețele private de sănătate vor fi avute în vedere de medicul legist în procesul de determinare a numărului de zile de îngrijiri medicale necesare vindecării, întrucât fiecare persoană este liberă să aleagă unitatea spitalicească pe care o preferă, acest lucru neinfluențând gravitatea leziunilor suferite.

 

Care este relevanța numărului de zile de îngrijiri medicale acordat unei victime a unui accident auto în contextul unui proces?

În primul rând, in funcție de numarul de zile de îngrijiri medicale stabilit va fi determinat cadrul procesual, astfel încât în ipoteza unui numar de zile de îngrijiri medicale mai mare de 90 de zile fapta va constitui infracțiune și valorificarea drepturilor va avea loc în cadrul unui proces penal. În condițiile în care numărul de zile de îngrijiri medicale este mai mic de 90 de zile, și nu există nicio altă cauză prevăzută de art. 194 Cod Penal(infirmitate, prejudiciu estetic grav și permanent, avortul sau punerea în primejdie a vieții) daunele materiale și morale vor fi obținute pe cale civilă. De altfel, în procesul de cuantificare a daunelor la care victima este îndreptățită, instanța de judecată va ține cont și de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare vindecării leziunilor posttraumatice.

 

Ce sume de bani pot obține având în vedere că am fost victima unui accident în urma căruia au rezultat leziuni evaluate la 20 de zile de îngrijiri medicale?

Instanța de judecată este suverană în aprecierea cuantumului reparatoriu, astfel încât nu exista niciun barem rigid care să impună corelarea unui anumit tip de afecțiune cu acordarea unei anumite sume fixe de bani. Fiecare cauză prezintă particularități, astfel încât instanța urmează a stabili în concret, în funcție de suferința fiecarei victime, care sunt daunele la care aceasta este îndreptățită.

 

Care sunt criteriile în funcție de care medicul legist stabilește numărul de zile de îngrijiri medicale?

Numărul de zile de îngrijiri de medicale reprezintă un număr abstract, prin care se evaluează din punct de vedere medico-legal severitatea leziunilor posttraumatice.

Estimarea numărului de zile de îngrijiri medicale nu este un procedeu aritmetic prin care se însumează zilele de investigaţii, durata tratamentului în regim de spitalizare şi zilele de concediu meidical, ci este o apreciere globală, prin care se iau în calcul atât perioada (ca interval de timp) a îngrijirilor medicale, gravitatea leziunilor suferite, dar şi trăsăturile clinico-evolutive ale afecţiunii.

         De asemenea, se ţine cont, între altele, şi de :

         – tipologia leziunii, localizarea şi dimensiunea acesteia;

         – terapia aplicată, aceasta putând fi chirurgicală, recuperatorie sau medicamentoasă;

         – modul de tratare – prin internare în unitatea spitalicească sau în regim ambulatoriu;

         – antecedentele medicale ale victimei, vârsta, bolile preexistente sau alte caracteristici particulare;

         – baremele medico-legale care stabilesc durata medie a îngrijirilor medicale necesare fiecărei afecţiuni; acestea sunt nişte unelte de lucru cu caracter orientativ menite a constitui un îndrumar pentru cei ce evaluează aspectele menţionate.

Cum se pot obține despăgubiri pentru accidente rutiere?

Despăgubirile pot fi obținute pe cale amiabilă sau urmare a unui litigiu soluționat de instanța de judecată.

De regulă, sumele acordate de societățile de asigurare sunt într-un cuantum modic și se evaluează în raport de numărul de zile de îngrijiri medicale stabilit de medicul legist. Cu toate că un proces va dura o perioadă mai lungă de timp, magistratul va aprecia, în raport de probatoriul administrat (martori, planșe foto, documente medicale, expertize, etc.), dimensiunea reală a suferințelor dvs, stabilind suma de bani la care sunteți îndreptățit cu titlu de daune morale.

Ce reprezintă daunele morale?

Daunele morale reprezintă echivalentul bănesc pentru prejudiciul nepatrimonial suferit de dvs. urmare a accidentării (prețul suferinței).Criteriile de apreciere a daunelor morale au în vedere leziunile fizice, numărul de zile de îngrijiri medicale, modul în care victima a perceput suferința, traumele psihice și modul în care viața socială a persoanei vătămate a fost impactată, etc. Astfel, printr-o raportare subiectivă la specificitatea speței, instanța de judecată evaluează dimensiunea daunelor morale.

 

Cine poate obține desspăgubiri accidente?

Despăgubiri urmare a unui accident rutier pot obține victimele, dar și persoanele ce pot dovedi o legătură de afecțiune cu victima decedată în urma accidentului.

 

Ce fel de despăgubiri pentru prejudicii pot obține victimele accidentelor?

Victimele pot obține despăgubiri pentru prejudiciul patrimonial și pentru cel nepatrimonial. Astfel, orice sumă de bani cheltuită de dvs. și care are legătură cu accidentul și urmările sale, poate fi recuperată în măsura în care există înscrisuri justificative (bonuri, chitanțe). Cu toate acestea, în unele împrejurări, atunci când victima s-a aflat în imposibilitate de a-și preconstitui înscrisuri, instanța poate încuviința proba cu martori pentru dovedirea sumelor de bani ce depășesc pragul de 250 lei. De asemenea, sunteți îndreptățit la un cuantum bănesc cu titlu de daune morale, pentru prejudiciul nepatrimonial suferit, prin care se evaluează, practic, urmările pe care accidentarea le-a avut asupra vieții dvs. (social, emoțional, fizic, etc).

 

Pot urmașii să obțină daune morale deces?

Atât urmașii, cât și alte persoane care pot proba o legătură de afecțiune cu victima accidentului pot obține daune morale.

Ce spun clienții noștrii

Am fost victima unui accident auto în urma căruia am suferit leziuni profunde și permanente. Partea adversă a epuizat toate mijloacele procesuale pentru a mă împiedica să obțin reparația bănească ce mi se cuvenea. Numai abilitatea profesională deosebită și insistența manifestate de avocații mei m-au ajutat să îmi fie plătite și cele mai mici pretenții legale la care aș fi renunțat de altfel pentru a grăbi judecarea cauzei. Pe calea prezentei îmi exprim gratitudinea pentru răbdarea și exigența profesională cu care a fost tratată situația mea de către echipa de avocați pe care o recomand pe această cale tuturor acelora care împărtășesc o experiență asemănătoare.

Dumitra B. (Pensionară)

Vă scriu pentru a vă mulțumi pentru modul în care ați gestionat cazul meu de accident auto. Sunt foarte recunoscător pentru eforturile dvs. de a obține daune morale în urma traumelor suferite în urma accidentului rutier. Am fost impresionat de expertiza și abilitatea dvs. de a naviga prin procesul juridic complicat. Sunt foarte fericit că am ales să lucrez cu dvs. și vă voi recomanda cu încredere tuturor celor care au nevoie de servicii juridice în caz de accident auto. Vă mulțumesc din nou pentru eforturile dvs. și pentru tot sprijinul acordat în timpul acestui proces dificil.

B.R.

În anul 2019, am fost victima unui accident rutier petrecut în Satu Mare, în urma căruia am suferit grave vătămări fizice la nivelul piciorului stâng și al șoldului și în urma căruia nu mi-am recăpătat nici până în prezent starea de sănătate. Deoarece nu dețin cunoștințe juridice, iar șoferul vinovat nu avea o poliță de asigurare obligatorie RCA, am considerat că nu pot obține daune morale și materiale. Am contactat echipa de avocați a domnului Varzaru Ion care mi-a comunicat că, în urma unui proces, am dreptul și pot obține aceste despăgubiri. Domnii avocați m-au ascultat cu atenție, mi-au lămurit toate aspectele în privința cărora nu dețineam informații și m-au consiliat în ceea ce privește aspectele litigioase ale cazului meu. Astfel, în urma unui proces civil, am obținut o sumă de bani cu titlu de daune morale, care îmi permite să mă preocup de redobândirea stării mele de sănătate și pe care o consider corectă. Mulțumesc echipei de avocați a domnului Varzaru Ion, care s-a preocupat de interesele mele cu mare atenție și profesionalism!

M.G.

Am fost victima unui accident rutier soldat cu vătămarea mea gravă. Am decis să încredințez cauza mea domnului avocat și echipei sale, întrucât nu beneficiez de cunoștințele necesare pentru a mă reprezenta singură în fața instanței de judecată. Această decizie mi-a adus în final o soluție favorabilă, întrucât abilitățile profesionale ale avocaților mei s-au concretizat în acordarea unei sume de bani satisfăcătoare.

P.G.

În urma unui accident rutier am rămas cu grave infirmități post-traumatice care și în prezent îmi afectează calitatea vieții. Am fost nevoită să apelez permanent la ajutorul fiului meu pentru că leziunile suferite mi-au confiscat puterea de a-mi purta singură de grijă. Durerile fizice resimțite pentru o lungă perioadă de timp, starea de neputință și umilințele parcurse ulterior accidentului mă marchează și în prezent. În aceste condiții, am semnat un contract de asistență juridică prin care i-am mandatat pe domnii avocați să se ocupe în numele meu de obținerea despăgubirilor morale și materiale ce mi se cuveneau. În urma unui proces civil condus cu grijă de avocații mei, instanța a stabilit o sumă de bani cu titlu de daune la care sunt îndreptățită. Astfel, am reușit șă recuperez sumele de bani cheltuite pentru redobândirea stării de sanatate și, distinct, o sumă pentru suferințele morale parcurse după accident. Le mulțumesc avocaților mei pentru profesionalismul de care au dat dovadă și pentru strategia procesuală pe care au adoptat-o și care, în final, a condus la obținerea unor despăgubiri juste!

FRANCISCA M. (PENSIONARĂ)

În urma accidentului rutier a cărui victimă sunt, am suferit vătămări ireversibile, iar soțul și nepotul meu au decedat. Existența mea a fost bulversată în totalitate, iar suferințele fizice au amplificat trauma profundă cauzată de decesul unor persoane atât de dragi mie. Cu ajutorul avocaților mei, am reușit să obțin daune morale atât pentru leziunile suportate de mine, cât și pentru durerea încercată prin pierderea unor oameni apropiați. Sumele de bani nu pot repara prejudiciul suferit în totalitate, însă constituie o alinare și îmi asigură resursele pentru a mă preocupa de redobândirea stării de sănătate precare.

Z.F.

L-am pierdut pe tatăl meu în urma unui accident rutier care i-a fost fatal. Acesta s-a stins din viață în condiții tragice, de mutilare trupească. Am aflat că șoferul vinovat nu deținea o asigurare RCA, condiții în care m-am temut că despăgubirile rezultând din șocul trăit de mine la vederea părintelui dezmembrat nu vor putea fi obținute. Am apelat la ajutorul domnilor avocați pentru a mă asista și reprezența pe parcursul procesului penal, întrucât nu dețin cunoștințe de specialitate și nu aș fi putut gestiona această situație de una singură. Pe parcursul litigiului s-au audiat martori, s-au administrat expertize și s-au purtat dezbateri în urma cărora trauma suportată de mine a fost evaluată printr-un echivalent bănesc. Sumele obținute nu vor putea niciodată să înlocuiască prezența tatălui meu sau să amelioreze durerea pe care încă o resimt, însă reprezintă pentru mine ajutorul pe care bunicul fetiței mele nu va mai putea să i-l asigure. Le mulțumesc domnilor avocați pentru ca s-au zbătut să obțină o despăgubire mult mai mare decât cea care mi-a fost propusă pe cale amiabilă. Mă bucur că am hotărât să apelez la un avocat specializat în despăgubiri morale și îndemn pe oricine aflat într-o situație asemănătoare să ceară ajutorul unui profesionist.

Andreea Lisa D.

Am fost victima unui accident rutier în timp ce mă deplasam în același autoturism cu șoferul vinovat de vătămarea mea corporală. Procesul de vindecare a leziunilor a fost unul îndelungat, care nici în prezent nu s-a finalizat, traumele rezultate din accident fiind evaluate de medicii legiști drept apte de a-mi pune viața în primejdie. După accident, toată viața mea a fost bulversată de gândul că nu îmi voi recăpăta starea de sănătate și am considerat că demararea unor proceduri de obținere a despăgubirilor nu putea fi susținută decât de un avocat specializat. Am luat legătura cu echipa av. Varzaru Ion care m-a asistat și reprezentat pe întreaga durată a procesului. Întrucât fapta șoferului vinovat a reprezentat o infracțiune, faza de urmărire penală s-a constituit într-un drum anevoios. În absența ajutorului avocaților mei, nu aș fi știut ce probe trebuie solicitate și care dovezi trebuie combătute. Cu toate că litigiul s-a desfășurat pe o perioadă lungă de timp, soluția pronunțată de instanța de judecată a fost una corectă. Astfel, cu sumele de bani obținute, pot avea acces la tratament recuperatoriu de specialitate, pe care altfel nu mi l-aș fi putut permite.

Andrei D. (Actor)

Am fost grav vătămată în urma unui accident rutier, cu toate că eu mă deplasam regulamentar și purtam centură de siguranță. Chiar și în aceste împrejurări, suferințele fizice resimțite după accidentare au fost deosebit de intense, iar activitatea mea profesională a fost afectată. Ajutorul oferit de echipa de avocați a domnului Varzaru a fost unul extrem de important. Avocații mei s-au implicat în soluționarea cauzei și au obținut pentru mine o soluție foarte mulțumitoare.

A.A.

Am fost victima unui accident auto în calitate de pieton, traversând regulamentar prin loc marcat. Primele concluzii ale organelor de ancheta au fost în sensul că vina îmi aparține mie, așa încat șansele să obțin despăgubiri morale și materiale ar fi fost suprimate. Am luat legătura cu domnii avocați care s-au zbătut pe întreg parcursul litigiului să obțină pentru mine despăgubirile ce mi se cuveneau. În final, procesul a fost câștigat și instanța de judecată a evaluat suferința mea printr-un cuantum bănesc pe care îl consider corect. Mulțumesc echipei domnului avocat, care permanent m-a informat cu privire la proces și care a facut tot posibilul pentru a obține despăgubirile la care sunt îndreptățită!

Liliana C.

Sunt victima unui accident ce s-a petrecut în timp ce mă aflam pe locul din dreapta al unui autoturism ce a fost izbit din plin de o mașină care se deplasa pe contrasens. Întrucât mai suferisem o accidentare anterioară, tija metalică, montată în urmă cu un an pentru consolidarea femurului, s-a deformat din pricina impactului. În aceste condiții, suferințele mele fizice și dezechilibrele psihice au devenit de neîndurat. Am decis să apelez la un avocat specializat în acest domeniu, pentru a-mi exercita dreptul la despăgubiri, deoarece starea ma patrimonială se degrada rapid, iar posibilitățile de a identifica un loc de muncă deveniseră practic inexistente. Astfel, am luat legătura cu dl. Avocat Varzaru Ion și echipa dumnealui de colaboratori, care au preluat în totalitate grijile mele legate de proces, care inițial a fost unul penal, iar apoi cererea de despăgubire a fost formulată pe cale civilă. Astfel, la 3 ani de la accidentare, am obținut o soluție favorabilă mie, care s-a concretizat într-un cuantum de despăgubire indestulător. Mulțumesc domnului Varzaru Ion, care mi-a apărat interesele cu ambiție și abilitate profesională desăvârșită!

Ionuț F.

Sunt victima unui accident de muncă soldat cu vătămarea mea gravă. Cu toate că, inițial, numărul de zile de îngrijiri medicale stabilit de medicii legiști a fost unul neconform cu realitatea suferințelor mele, în urma cererilor formulate de echipa de avocați ce m-a reprezentat, instanța a dispus administrarea unei noi probe cu expertiza medico-legală. În raport de această nouă evaluare, am obținut despăgubiri pentru zilele de îngrijiri medicale, dar și pentru prejudiciul suferit din punct de vedere emoțional și social, care a fost dovedit prin intermediul probei cu martori. Am fost extrem de mulțumit de strategia procesuală adoptată și stabilită împreună cu avocații mei, care m-au informat în permanență și mi-au oferit sprijin moral și țin să le mulțumesc pentru tot binele pe care mi l-au făcut.

Urmare a unui accident rutier suferit în calitate de pieton, am obținut un certificat medico-legal prin care leziunile mele au fost cuantificate printr-un număr de zile de îngrijiri medicale. Întrucât au fost acordate sub 90 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, am fost nevoită să promovez o acțiune civilă pentru obținerea daunelor morale și materiale. Pe întreg parcursul urmăririi penale, dar și în cursul litigiului civil, am fost reprezentată de o echipă determinată și consecventă, care s-a luptat pentru drepturile mele. Ulterior soluționării procesului, avocații mei m-au asistat și în etapa executării silite, astfel încât despăgubirile pentru zile de îngrijiri medicale mi-au parvenit într-un termen scurt. Mulțumesc pe această cale echipei av. Varzaru Ion pentru profesionalismul lor și recomand oricărei victime să apeleze la serviciile avocațiale deosebite acordate de aceștia!

Am suferit un accident în urma căruia vătămările mele au fost evaluate de medicii legiști ca necesitând 50 zile îngrijiri medicale. Inițial m-am adresat societății de asigurări ce a emis polița RCA pentru vehiculul condus de șoferul vinovat, însă nu am reușit să obțin o despăgubire care să acopere prejudiciul născut în urma suferinței fizice îndelungate ce mi-a fost provocată. În încercarea de a obține despăgubiri pentru zilele de îngrijiri medicale, am contactat echipa de avocați a cabinetului Varzaru Ion, care m-a îndrumat cu atenție și m-a reprezentat în fața instanței de judecată, obținând pentru mine un cuantum bănesc satisfăcător și just în raport de vătămările mele și de consecințele acestor traume.

Apelați-ne acum pentru o

Consultanță gratuită

Suntem aici pentru a răspunde întrebărilor dvs., pentru a vă ghida și pentru a vă oferi încredere în alegerile dvs. legale.